måndag, juli 27, 2009

Måndag igen...

I fredags började det att ösregna när jag skulle gå från jobbet. Jag fick sitta kvar och vänta på att det skulle sluta. En jäkla tur att jag inte hann gå ut i regnet, jag hade nämligen inte mitt paraply med mig...

Vi hade en mysig fredagkväll med getosttoast, tryffelsalami, parmaskinka, superstark salami, Brillat Savarin, bondost och gott vin. Tyvärr var det inte lika gott som vi förväntade oss eftersom bruttan i delikatessen på Ica inte kunde skära ordentliga skivor, de var både sneda och tjocka.

I lördags var vi och veckohandlade och fick såklart inte tag på allt. Det tog hela förmiddagen så jag orkade inte göra så mycket på eftermiddagen. Vi spelade lite spel och jag läste. Till middag skulle vi ha biff och bearnaisesås, men såsen blev inte bra. Jag tror att äggulorna blev för varma. Det blev rinnigt och vi vispade nya äggulor och hoppades på det bästa. Det blev mer vispat bearnaisesmör än sås, men det var gott.

Igår bestämde vi oss för att åka ut i skogen och gå en sväng med hundarna. Vi var lite tveksamma eftersom det såg ut som om det skulle börja regna mest hela tiden. Men vi är glada att vi åkte, för vi hittade ett halvt kilo kantareller under vår lilla promenad. De flesta hittade vi när vi kom lite fel och genade för att komma rätt. Då gick vi rakt in i ett kantarellbestånd. Två gånger! Vi stekte kantarellerna i smör och hade på macka när vi kom hem. Väldigt gott! Och väldigt mättande! Vi orkade inte laga någon mat, så vi hade lite ost och salami till middag.

Idag funderar jag på vad jag ska ge min man i födelsedagspresent. Han fyller år om en månad och han kommer bara med dåliga önskelistor. Jag hotar med att köpa en paket skruvar om han inte kommer på något bra som han behöver.

Inga kommentarer: